Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Доцентка Харківської академії почала захищати Путіна: спалахнув скандал

  • 14.04.2021, 10:15
  • 862

Висловлювання доцента і викладачки Харківської державної академії культури Наталії Семейкіної викликали обурення у користувачів мережі. Вона заявила, що президент РФ Володимир Путін відправив війська до України нібито для захисту російськомовних

Педагогиня написала про це в коментарях до публікації співробітниці благодійного фонду «Харків з тобою» Олени Рофе у фейсбуці.

Жінка репостнула допис журналіста Олександра Михельсона про «два види „корисних ідіотів“ для Кремля».

Допис: «Одні вважають, що Путін лізе до України, бо тут є російськомовні, а не було б російськомовних — не ліз би. Другі вважають, що Путін лізе до України, бо тут утискають російськомовних, а не утискали б — не ліз би».

Читайте також: Студентка університету Драгоманова просить відрахувати її через проросійську викладачку

До обговорення долучилася і Семейкіна. Вона у коментарях назвала такі міркування автора «випєндрьожем» і поділилася своєю думкою щодо війни.

«А куди лізуть не російськомовні… Полізли на Донбас Турчинов і вся банда. У мене там повно студентів, які пишуть правду. Добре, що є Путін, може усіх не доб'ють», — написала вона.

Олена Рофе нагадала доцентці, що після розвалу СРСР і відновлення Україною незалежності в 1991 році Донецька і Луганська області повністю увійшли до складу держави.

«Це українські території, про що було, зокрема, зазначено і в Будапештському договорі. Якщо хтось туди й „поліз“, так це саме російські війська, які порушили державні кордони і всі можливі міжнародні угоди. А точніше, війська окупували частину Донецької, Луганської областей та Крим», — відповіла вона.

Читайте також: Професорку Більченко відсторонили від занять: вона заявляє про булінг та погрожуєш самогубством

Коли інші обурені користувачі у мережі назвали викладачку вишу «ватною», «сєпаркою», вона почала критикувати Україну, озвучуючи тези кремлівської пропаганди.

Додамо, що на своїй фейсбук-сторінці Семейкіна цієї зими публікувала розповідь одного з «ДНРівців» про крах української економіки.

Схожі новини