Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент ініціював ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, бо "втратив до нього довіру"

  • 13.04.2021, 14:45
  • 601

Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію установи

Про це передає ОПУ.

Зеленський вніс до ВР як невідкладний проєкт Закону України «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва».

Зазначається, що ОАСК «мав достатньо часу, щоб одуматися, подивитися на себе в дзеркало та віднайти там прості речі, які так шукають у ньому суспільство й держава, — справедливість, неупередженість і чесність. Замість цього бачимо чергові скандали з „плівками“, корупцію пов’язаних осіб із забитими грошима сейфами та численні сумнівні рішення».

В Офісі президента наголосили, що довіра до Окружного адміністративного суду Києва втрачена.

«Сьогодні я вношу до парламенту законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості. Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону», — зауважив Зеленський.

Читайте також: Польща звільнила з-під арешту колишнього голову «Укравтодору» Новака

Схожі новини