Передплата 2024 ВЗ

За порушення самоізоляції зможуть оштрафувати, – нардеп

  • 13.04.2021, 15:30
  • 614

Верховна Рада 13 квітня може запровадити штрафи за порушення режиму самоізоляції

Фото умовне
Фото умовне

Про це розповів голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев під час спілкування із журналістами, передає «Інтерфакс-Україна».

«Планується ввести штрафи за порушення режиму самоізоляції людей, які контактували з хворими … Це практика зарубіжних країн, яку ми просто вводимо у нас», — зазначив Гетьманцев.

Відповідний законопроект (№ 4540) вже передали на розгляд Ради.

Він вміщує зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення для боротьби із поширенням коронавірусу. Розробило документ Міністерство охорони здоров’я.

Зокрема, якщо особа порушить порядок самоізоляції, обсервації і, якщо це не призвело до поширення особливо небезпечної хвороби, то вона може заплатити штраф від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — тобто від 3400 до 8500 гривень.

Ініціатива вже є на порядку денному другого позачергового засідання Верховної Ради 13 квітня.

Як саме будуть контролювати дотримання самоізоляції громадян — невідомо. Наразі не існує механізму, який би хвора на коронавірус або контактна особи могла використати для того, щоб підтвердити, що вона дійсно перебуває на самоізоляції або вже завершила її. Окрім того, застосування додатку «Дій вдома», який має на меті контролювати ізоляцію осіб, які прибувають з-за кордону, теж викликає багато проблем та нарікань.

Читайте також: Цього тижня у Раді відбудуться два позачергові засідання: відома причина

Схожі новини