Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Завдяки Порошенку в України з'явилися потужні союзники, - Піонтковський

  • 13.04.2021, 11:11
  • 640

Російський опозиційний публіцист і аналітик Андрій Піонтковський назвав видатною роль п’ятого президента Петра Порошенка у формуванні світової проукраїнської коаліції

Про це він заявив у інтерв’ю виданню «Українська правда». Він зазначив, що у західних країн хороше ставлення до Порошенка, оскільки він мав особисті зв'язки, зокрема і з президентом США Джо Байденом. За його словами, саме завдяки Порошенку в України з'явилися потужні союзники, перш за все США.

Він також наголосив, що найбільше послаблює Україну зсередини розкол у патріотичному таборі.

«Це більш небезпечна слабкість, ніж вплив ОПЗЖ, Медведчуків та інших. Росія завжди грала на честолюбстві українських вождів і їхніх внутрішніх конфліктах. Сподіваюся, Україні вистачить сил, щоб подолати цю кризу», — зазначив російський публіцист.

За його словами, протягом останнього року змінилася свідомість українців.

«Вони (українці — Ред.) ставили запитання: „Можливо, провина не тільки в Росії, а щось не так зробили наші керівники?“. За останні два роки Путін зробив все, щоб цей синдром втоми перетворився у готовність захищати країну від агресора і в упевненість в своїй правоті», — наголосив Піонтковський.

Схожі новини