Передплата 2024 «Добрий господар»

Кремль знову поривається захищати «російськомовних»: заява Пєскова

  • 11.04.2021, 16:15
  • 768

Прессекретар президента РФ Володимира Путіна прокоментував заяви США щодо концентрації російського озброєння біля кордонів з Україною словами про можливий початок активних бойових дій і захист російськомовного населення

Про це повідомив прессекретар президента Р Ф Дмитро Пєсков, якого цитує Інтерфакс.

«Поруч з нами країна, де ось-ось може відновитися громадянська війна. Поруч з нами країна, в якій, імовірно, керівництво знову вважатиме за потрібне вирішувати внутрішню проблему силовими методами. Чи небезпечно це для нас? Звичайно, небезпечно. Чи повинні ми вживати заходів для гарантування своєї безпеки? Повинні. Ось ми це і робимо.

Як і куди ми переміщаємо війська всередині нашої власної території — це наша особиста справа, наша внутрішня справа. І це не повинно викликати ні в кого стурбованості. Росія ніколи ні для кого не була загрозою".

Читайте також: Ватажок «ДНР» підготував три варіанти звернення до Путіна, — розвідка

За словами Пєскова, Москва перекиданням військ до українського кордону нібито гарантує свою безпеку. Водночас в Кремлі не згадали про свою роль у бойових діях на Донбасі і назвали війну «громадянською»:

«Росія ніколи не була учасницею цього конфлікту, але ми завжди говорили, що не залишимося байдужими до долі російськомовних, які живуть на південному сході країни».

Водночас прессекретар Путіна сказав, що «ніхто не збирається починати війну, і взагалі ніхто не сприймає можливість такої війни».

Схожі новини