Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві знесли історичну будівлю заради апарт-готелю: почалось розслідування

  • 11.04.2021, 15:15
  • 719

За фактом демонтажу будинку Уткіна у центрі Києва столична прокуратура розпочала кримінальне провадження

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

У суботу активісти ГО «Мапа реновації» у Facebook повідомили, що будинок зносять, аби на його місці побудувати апарт-комплекс.

Правоохоронці водночас зазначили, що після звернення громадської організації розпочате кримінальне провадження щодо факту самовільного демонтажу будівлі по вул. Симона Петлюри у Шевченківському районі столиці.

Відомості про цей факт 10 квітня було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 К К України (самоправство).

Співробітники поліції під процесуальним керівництвом прокуратури провели огляд місця події, допитали очевидців та отримали дозвільні документи щодо виконання будівельних робіт.

У прокуратурі додали, що досудове розслідування у кримінальному провадженні наразі триває. Заразом оцінка законності дій забудовника «буде надана після отримання відповідей від перевірчих інстанцій».

Читайте також: Інститут нацпам’яті хоче знести у Каховці монумент «Легендарна тачанка»

Станом на 14:00 неділі демонтажні роботи на місці тривають. За словами активіста Іллі Соколова, демонтувати історичний будинок почали ще 20 березня. Перед початком знищення будівля перебувала у гарному стані.

Краєзнавець Антон Короб констатував, що територія, на якій розташований будинок, входить в історичний ареал забудови Києва відповідно до історико-опорного плану міста.

Як пише «Хмарочос», на місці двоповерхового будинку девелоперська компанія Zim Group планує звести 26-поверховий апарт-готель Times на 352 номери. На сайті забудовника йдеться про 15 поверхів, втім на LUN.ua вказано 26, а рендери свідчать, що будівля буде значно вищою за 15-поверхову.

Довідково. Прибутковий будинок Уткіна — історична дореволюційна будівля у центрі Києва, що розташована біля залізничного вокзалу, побудована за проєктом архітектора Олександра Вербицького.

Двоповерхова садиба була розміщена на березі річки Либідь.

Схожі новини