Передплата 2024 ВЗ

"Путін має знати ціну своїм діям": у Європарламенті закликали ввести жорсткіші санкції проти РФ

  • 11.04.2021, 13:35
  • 703

Німецький політик і депутат Європарламенту Манфред Вебер заявив, що у разі подальшої ескалації на кордоні з Україною Заходу слід пригрозити Москві замороженням рахунків олігархів та від'єднанням Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT

Про це повідомляє DW з посиланням на в інтерв'ю Вебера виданням німецької медіагрупи Funke.

Голова фракції консервативної Європейської народної партії (ЄНП) в Європарламенті Манфред Вебер пропонує жорстко відреагувати на посилення російської військової присутності на кордоні з Україною.

Політик підкреслив, що замороження рахунків російських олігархів або відключення РФ від SWIFT слід ужити, якщо Москва «продовжить курс небезпечних провокацій».

Іншим можливим важелем тиску Заходу на Кремль Вебер вважає газогін «Північний потік-2», будівництво якого ще не завершено.

На переконання Вебера, Євросоюз і США мусять показати Кремлю, що чекає російське керівництво, якщо воно продовжить ескалацію конфлікту на Сході України або введе туди свої війська. Відповідь західних країн на такі дії Москви має бути «сильною і недвозначною», заявив Вебер.

Те саме стосується можливої реакції ЄС на ситуацію навколо критика Кремля — російського політика Олексія Навального, погіршення здоров'я якого, очевидно, стало результатом навмисних дій російського керівництва.

«Путін має знати ціну своїм діям… Час дозованих санкцій минув».

Читайте також: «Зберігаємо пильність»: НАТО застерігає Росію від подальшої ескалації в Україні

Нагадаємо, 30 березня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія стягує війська до кордону з Україною.

1 квітня українська розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України, а президент Володимир Зеленський провів таємну нараду щодо загострення на Донбасі та можливого нападу Росії.

Схожі новини