Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Чорного моря прямують два американські есмінці

  • 11.04.2021, 11:55
  • 545

Американські ракетні есмінці Donald Cook і Roosevelt, пройшовши протоку Гібралтар, увійшли в акваторію Середземного море

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на британських спостерігачів.

Повідомляється, що кораблі, оснащені крилатими ракетами Tomahawk з дальністю дії 1,6 тис. км. і системою протиракетної оборони Aegis, раніше вийшли з військово-морської бази Роте в Іспанії, прямуючи в Чорне море.

За даними МЗС Туреччини, кораблі повинні увійти в Чорне море 14 і 15 квітня. Вони пробудуть там до 4−5 травня, повідомляє Reuters.

«Туреччина відповідно до конвенції Монтре повідомила РФ про плановий прохід військових кораблів США в Чорне море», — повідомили в п'ятницю в посольстві Росії в Анкарі, передає інформаційне агентство.

Читайте також: В Одеський порт зайшли чотири кораблі НАТО

«Повідомлення про те, що американські кораблі увійдуть в Чорне море в рамках конвенції Монтре, надіслали 15 днів тому», — йдеться в повідомленні МЗС Туреччини. За його даними, кораблі пробудуть там до 4−5 травня.

Roosevelt і Donald Cook поряд з аналогічними есмінцями Ross і Arleigh Burke, розміщеними на постійній основі в Європі на іспанській військовій базі в Роте, є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони.

Схожі новини