Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ТОП-5 напоїв для людей із підвищеним тиском

  • 10.04.2021, 20:35
  • 1 391

Серед найбільш корисних — каркаде, несолоний томатний та гранатовий сік

Про це інформує Ukr.Media.

Майже чверть дорослого населення всього світу у віці старше 40 років страждає від проблем з підвищеним тиском. Дієтологи назвали напої, які можуть бути дуже корисними для людей з гіпертонією.

Каркаде

У ньому висока концентрація речовин антоціанів, які позитивно впливають на стінки судин. Щоденне вживання каркаде в кількості 240 мл. знижує артеріальний тиск у дорослих з гіпертонічною хворобою і помірною гіпертонією.

Гранатовий сік

За словами фахівців, його споживання допомагає знижувати систолічний (верхній) показник артеріального тиску. Зокрема, такий ефект дає щоденне вживання гранатового соку в кількості 150 мл.

Несолоний томатний сік

Цей напій захищає судини від запалення завдяки антиоксиданту лікопіну. Крім того, томатний сік перешкоджає утворенню тромбів.

Зелений чай

Згідно з дослідженнями, проведеними в Единбурзі, регулярне вживання зеленого чаю зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Також споживання цього напою знижує систолічний та діастолічний кров'яний тиск і рівень загального холестерину.

Буряковий сік

Такий сік не вживається в чистому вигляді, його необхідно розводити водою. Для нормалізації тиску корисно вживати по дві чашки розведеного бурякового соку в день.

Схожі новини