Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Іспанський сором: Мендель помилилась у використанні хештегу #NoCivilWar

  • 10.04.2021, 18:55
  • 1 101

У коментарі під повідомленням в соцмережі прессекретар президента України Юлія Мендель написала: "#NoCivilWar in Ukraine". Користувачі розділилися в своїх думках щодо правильності використання цього хештегу

А все почалося з того, що прессекретар Посольства Великої Британії в Україні Олексій Курка розповів про британське видання The Spectator, яке назвало війну в Україні «громадянською», передає Детектор Медіа.

«Дорогі мої друзі, чи не хочете ви витратити 10 хвилин свого часу, щоб приєднатися до мене та надіслати електронний лист The Spectator про цю помилку? Дякую!» — підписав він відповідний скріншот із публікацією видання.

У коментарях під цим дописом прессекретарка президента України Юлія Мендель написала: «#NoCivilWar in Ukraine». Її вирішив виправити колишній журналіст, політичний діяч Сергій Висоцький:

«Господи, Юліє! No Civil War — це „ні — громадянській війні“! Якщо ви хотіли сказати „не громадянська війна“ — варто щонайменше написати Not Civil War!» — написав він.

Журналіст Людмила Маркиз додала, що вислів Юлії Мендель — «це українська англійська», що є аналогією до слів речниці про українську російську мову.

Читайте також: Мовний омбудсмен розкритикував Мендель: «Ми тепер на кого орієнтуємось?»

Скріншоти з цими відповідями на коментар Юлії Мендель широко розійшлися в українському медійному середовищі фейсбука. Користувачів обурило, що речниця президента неправильно висловилася англійською, хоча свого часу працювала у NYT.

Водночас далі у дискусії під дописом пана Курки з'явились також користувачі, які вважають, що речниця президента висловилася грамотно. Мовляв, її вислів можна трактувати як скорочений від «There is no civil war in Ukraine» — тобто в Україні немає громадянської війни, що є правдою.

Також на захист пані Мендель написали, що хештег #NoCivilWar активно використовували в США. Однак користувачі додавали його в контексті того, щоб не допустити громадянську війну в США, а не заперечити те, що наявна війна є громадянською.

4 квітня прессекретарка президента України Юлія Мендель в ефірі каналу «Дом» заявила, що російська мова є культурною спадщиною України, а українцям треба давно «піднятися над темою мови».

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень