Передплата 2024 ВЗ

Готуються до великих втрат: у Росії шукають ділянки для термінового поховання "військових трупів"

  • 10.04.2021, 14:55
  • 1 104

Місцева мерія російського міста Череповець ухвалила постанову «Про організацію термінового поховання трупів у воєнний час»

Документ опублікований на офіційному сайті мерії Череповця.

Для загиблих під час війни виділено величезну ділянку, що прилягає до території міського цвинтаря.

Зазначається, що на цій землі можна розмістити не менше тисячі тіл, загиблих на війні. Деяким департаментам будуть доступні додаткові повноваження, які будуть потрібні для поховання загиблих.

«Центр із захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій» і УМВС РФ в Череповці спільно з «Відділом організації медичної допомоги по місту Череповцю» проводитимуть документальне оформлення виявлених трупів, організовувати їх ідентифікацію, впізнання, оформляти документи по факту і місця виявлення трупа. Санітарні функції буде здійснювати Росспоживнагляд, обробку і поховання — Департамент ЖКГ", — йдеться у постанові.

Читайте також: «НАТО мобілізує свої сили у разі відкритого вторгнення Росії в Україну», — Маломуж

Інформація з сайту мерії Череповця
Інформація з сайту мерії Череповця

Новина викликала широкий резонанс у ЗМІ. У мерії Череповця прокоментували цю новину.

«У кожному місті є нормативні документи, які регламентують дії в умовах природних або техногенних надзвичайних ситуацій, зокрема і під час військових дій. Виконання постанови зовсім не означає, що ми готуємося до військових дій», — сказано в офіційному коментарі мерії Череповця.

Схожі новини