Передплата 2024 «Добрий господар»

Принц Філіп сланував свій похорон ще за життя: як і де поховають чоловіка королеви

  • 09.04.2021, 18:30
  • 1 175

Незважаючи на те, що принц Філіп має право на державні похорони, невідомо, чи будуть вони у чоловіка королеви Єлизавети ІІ, оскільки раніше він заявляв, що не хоче “суєти” довкола цього ритуалу

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Виявляється, як повідомила РБК-Україна, ще за життя він брав активну участь у організації власних похоронів, які координувала канцелярія лорда Чемберлена в Букінгемському палаці.

За інформацією британських ЗМІ, тіло герцога буде лежати не в Вестмінстерському абатстві, а в палаці Сент-Джеймс. Там, до речі, лежало кілька днів тіло принцеси Діани перед її похороном в 1997 році.

Відомо також, що в цей період доступ до тіла Філіпа буде закритий для публіки, тому мільйони шанувальників королівської сім’ї не зможуть віддати шану біля труни принца.

Панахида відбудеться в каплиці Святого Георгія в Віндзорському замку, і це буде в стилі і за традиціями «військового похорону», а не державного. Серед присутніх будуть тільки родичі, друзі і глави держав країн Співдружності.

Принца поховають в садах Фрогмор на території Віндзорського замку, які закриті для відвідування. Тому побувати на місці останнього спочинку Філіпа буде неможливо для мешканців Британії (чи інших країн).

У садах Фрогмора є три місця поховання — Мавзолей герцогині Кентської, Королівське кладовище і Королівський мавзолей. Останній використовується в основному для членів королівської сім’ї, які не були правлячими монархами, як і Філіп.

Читайте також: Помер принц Філіп, чоловік британської королеви Єлизавети ІІ

Схожі новини