Передплата 2024 ВЗ

На Донбасі окупанти "лякають" людей евакуацією, - розвідка

  • 09.04.2021, 17:15
  • 635

Бойовики ОРДЛО рекомендують мешканцям окупованих територій постійно мати зі собою документи та готуватися до ймовірної евакуації

Про це повідомили в Міноборони.

«Зокрема, цього тижня агресор інтенсивно поширював відеоматеріали про рух російських ешелонів з військовою технікою у бік кордонів з Україною, демонстрував прольоти російських бойових гелікоптерів та літаків та запевняв, що вони готові до негайного застосування», — йдеться в повідомленні.

Водночас російські окупаційні адміністрації наполегливо рекомендували мешканцям тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях тримати всі документи при собі на випадок стрімкого загострення ситуації з боку України. Крім того, поширювали чутки про нібито планування евакуації літніх осіб, жінок та неповнолітніх дітей на територію Ростовської області (РФ).

«У такий спосіб Росія спеціально провокувала загострення регіональної ситуації з метою визначення реакції України та її партнерів для оцінки готовності спільно протистояти російській збройній агресії», — повідомили у розвідці.

Читайте також: 21 квітня Путін оголосить свої плани про війну з Україною

Схожі новини