Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кабмін дозволив використовувати технічний кисень у ковідних лікарнях, - МОЗ

  • 09.04.2021, 11:45
  • 645

Кабінет міністрів дозволив використовувати технічний кисень для підтримки хворих на COVID-19, якщо він відповідає медичним вимогам

Про це пресслужба Міністерства охорони здоров'я повідомила у Facebook.

Згідно з повідомленням, Кабмін ухвалив розроблену МОЗ постанову, яка передбачає застосування технічного кисню для кисневої підтримки пацієнтів з COVID-19, якщо він повністю відповідає показникам якості кисню медичного. Рішення продиктоване метою збереження життя громадян, адже киснева терапія є одним з обов'язкових заходів у лікуванні пацієнтів з коронавірусною хворобою.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, сьогодні спостерігається збільшення госпіталізацій хворих на COVID-19, тож в Україні вже скоро можуть виникнути проблеми із забезпеченням ліжок киснем.

«Тому, не чекаючи колапсу, уряд йде на вимушену міру й готовий тимчасово використовувати кисень технічний за умови відповідності його критеріям кисню медичного, які будуть підтверджені лабораторно», — цитує пресслужба слова Степанова.

Міністр наголосив, що основні показники кисню технічного мають відповідати специфікації та методиці контролю основним показникам кисню медичного. Це має бути підтверджено відповідним сертифікатом аналізу, виданим акредитованою лабораторіє з контролю якості.

Так, закуповувати і постачати технічний кисень до закладів лікування можна буде лише після цих досліджень.

Таким чином буде забезпечено належний контроль якості технічного кисню, який поставляють до закладів охорони здоров'я, а також залучено ті підприємства, які не мають ліцензій на виробництво медичного кисню, до логістичного ланцюга щодо забезпечення громадян кисневою терапією.

Читайте також: На Львівщині облаштували додаткові 5 тисяч ліжок для ковідних хворих, — ЛОДА

Схожі новини