Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

За фіктивні візи до США – від 15 до 85 тисяч гривень

Правоохоронці викрили інтернет-шахрая

Імітуючи послуги з відкриття віз та дозволів на проживання у США, зловмисник ошукав громадян на суму понад 600 тисяч гривень. Інтернет-шахраю оголосили підозру.

Протиправну діяльність 27-річного чоловіка викрили працівники управлін­ня протидії кіберзлочинам Львівщини, спільно зі слідчими Львівського район­ного управління поліції.

На профільному сайті фігурант роз­міщував оголошення про надання по­слуг з оформлення документів для ви­їзду до США, віз та «зелених карт». «Послуги» з оплати імміграційного збо­ру, виготовлення пакета документів та термінового розгляду справи про від­криття візи чоловік оцінював від 15 до 85 тисяч гривень.

Чоловік маскував шахрайську діяль­ність під офіційну, для цього навіть за­реєструвався як підприємець. Клієн­ти укладали угоди про надання послуг онлайн. Однак після одержання грошей зловмисник зникав та не виконував взятих на себе зобов’язань. Загалом у такий спосіб правопорушник привлас­нив понад 600 тисяч гривень.

Фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінально­го кодексу України. Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у кри­мінальному провадженні здійснює Га­лицька окружна прокуратура.

Схожі новини