Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині облаштували додаткові 5 тисяч ліжок для ковідних хворих, - ЛОДА

  • 08.04.2021, 17:15
  • 549

Загалом 27 медзакладів Львівщини внесені до переліку ковідних, з них три - на етапі контрактування

Це Львівський обласний клінічний кардіологічний центр, Золочівська центральна районна лікарня і Сколівська центральна лікарня.

«Для лікування пацієнтів з коронавірусом по Львівській області облаштовано 4775 ліжок, з них 4300 — забезпечені киснем. Згідно з вимогами МОЗ, частина ліжок з киснем в області повинна становити не менше 80%, а в нас є 90%. За кількістю ліжок з киснем Львівщина лідирує серед областей України», — розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Департамент охорони здоров’я опрацював всі заклади, які спроможні надавати допомогу, тобто, які законтрактовані з НСЗУ та мають відповідну матеріально-технічну базу, оскільки для внесення лікарні до переліку ковідних теж є певні вимоги: наявність існуючої кисневої інфраструктури, відповідного реанімаційного відділення і матеріального технічного обладнання (апаратів ШВЛ).

Поки що повністю всім вимогам відповідає Бродівська центральна міська лікарня.

«Ми добре розуміємо, що не всі медичні установи можуть розглядатись у перспективі як ковідні, тому першочергово наша робота спрямована на збільшення ліжкового фонду у вже наявних медичних закладах», — зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Коронавірус атакує: у Львівській області за добу підтвердили понад тисячу нових інфікувань

Схожі новини