Передплата 2024 «Добра кухня»

Зміни на кордоні: українці тепер матимуть більше часу на ПЛР-тест

  • 08.04.2021, 17:45
  • 806

Уряд змінив умови перетину кордону України для деяких категорій мандрівників

Відтепер від обов’язкової самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 72, а не 48 годин.

Такою є постанова Кабінету міністрів від 7 квітня, оприлюднена на сайті уряду.

Про це ЗМІ розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Сьогодні були опубліковані чергові зміни, які уряд вніс до постанови № 1236, що регламентує карантинні обмеження, зокрема, які стосуються державного кордону України. Ці норми найближчим часом будуть направлені в підрозділи ДПСУ для виконання», — сказав речник.

Головна новація — для громадян України, які повертаються з-за кордону: раніше ПЛР-тестування їм необхідно було проводити за 48 годин до поїздки, тепер (як і іноземцям) — за 72 години.

Серед інших змін: відтепер дітям-іноземцям та особам без громадянства, які не досягли 12 років, при перетині кордону на в’їзд не потрібно мати негативний ПЛР-тест.

Також іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, при перетині державного кордону України відтепер мають йти на самоізоляцію із встановленням додатку «Вдома» (раніше в’їжджали без умов -ред.).

Читайте також: Лише у чотирьох областях України не перевищений рівень госпіталізації, — МОЗ

Схожі новини