Передплата 2024 «Добра кухня»

Штрафи за порушення карантину – 7,5 мільйона євро

Непогана підмога для іспанського бюджету...

Штрафів за порушення ПДР в Іспанії зібрали менше. Але компенсували штрафами за порушення карантину... Фото Europa Press
Штрафів за порушення ПДР в Іспанії зібрали менше. Але компенсували штрафами за порушення карантину... Фото Europa Press

За підрахунками МВС Іспанії, сума штрафів за порушення коронавірусного карантину, які 2020 року заплатили громадяни країни та її гості, становить 7,5 мільйона євро.

Як пише з посилан­ням на дані МВС Іспа­нії щоденне видання El Independiente, значну части­ну цих штрафів було спла­чено з березня по червень минулого року, коли на Пі­ренеях було запроваджено найбільш жорсткий локда­ун. Зокрема, людям не до­зволяли покидати їхні домів­ки. У той період найбільше «штрафних» грошей зібрали у регіонах, популярних се­ред туристів, зокрема в Ан­далусії (1,4 мільйона євро) та на Канарських островах (1,1 мільйона).

Водночас, через знижен­ня на 25% інтенсивності до­рожнього руху (це стало на­слідком ковідних локдаунів) чимало іспанських муніци­палітетів, зокрема великі міста, зібрали менше штра­фів за порушення правил дорожнього руху. За інфор­мацією Periodismo del Motor, 2020-го загальна сума штра­фів за порушення ПДР упала в Іспанії, порівняно з попе­реднім роком, на 810 тисяч євро (до 3,87 мільйона).

Схожі новини