Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Венедіктова підписала підозру брату судді Вовка

  • 07.04.2021, 15:15
  • 589

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру брату голови Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), нібито адвокату Юрію Зонтову

Про це генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла у Facebook.

«Підписала повідомлення про підозру двом горе-ділкам, які називають себе адвокатами. Вони надавали, як їм здавалось, адвокатські послуги, однак на думку детективів НАБУ і прокурорів САП, з якими я цілком згодна, така правова допомога — пряма дорога на лаву підсудних», — зазначила Венедіктова.

Вона зауважила, що детективи і прокурори затримали «на гарячому» двох адвокатів при отриманні 100 тис. доларів з метою подальшої передачі цих коштів суддям ОАСК.

«За ці гроші „адвокати“ обіцяли ліквідатору товариства допомогти винести „зручне“ судове рішення, але вийшло „якось незручно“. В одного з адвокатів, який є братом голови ОАСК, під час проведення слідчих дій були виявлені і вилучені чималі суми грошових коштів: 80 тис. доларів США (частина неправомірної вигоди) 3 млн. 700 тис. доларів США, 840 тис. євро, 20 тис. фунтів стерлінгів, 230 тис. грн.», — додала генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Читайте також: Ківалов, Вовк і Тупицький веселились на новорічному корпоративі із головою ВАКС — ЗМІ

Зазначимо, 6 квітня детективи НАБУ взяли на гарячому рідного брата судді Павла Вовка, проти якого ведуть справу щодо захоплення влади. Брат Вовка — Юрій Зонтов був затриманий на хабарі у 100 тис. доларів.

Бутусов пояснює, що рідне прізвище Вовка — Зонтов. Він змінив його на прізвище дружини. Зонтов та Вовк працювали весь час у правосудді. Зонтов — адвокатом, Вовк — суддею. Однак наразі Зонтов працює в Службі зовнішньої розвідки, але за інформацією Бутусова, досі має адвокатську ліцензію.

Схожі новини