Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові планують створити ще п'ять баз "швидкої"

  • 07.04.2021, 12:55
  • 681

До нинішніх п'яти локацій додадуться стільки ж нових. Одна з них - у Винниках

Центр екстреної медичної допомоги подав на погодження в управління майном спільної власності Львівської обласної ради оновлену структуру медзакладу зі створенням додаткових п`яти пунктів базування ЕМД на території Львова в зонах, в яких є проблема з вчасним доїздом бригад.

Як повідомив керівник Центру Андрій Васько, зона доступності станції ЕМД Львів охоплює територію Львова та кількох навколишніх сіл (понад 1 млн. населення). Щодоби на цій території чергує 36−40 бригад ЕМД.

«На сьогодні, є п`ять пунктів базування бригад у м. Львові. — Підстанція (ПС) 1 (вул. Київська) — ПС 2 (вул. П. Орлика) — ПС 3 (вул. Червоної Калини) — ПС 4 (вул. Медової Печери) — ПС 5 (вул. Біберовича — Рясне).

Центром проведено аналітику (картування) усіх виконаних викликів по м. Львову за 6 місяців. Основна маса виконаних викликів є в таких районах міста: Сектор обмежений вулицями Чорновола — Б. Хмельницького — Мазепи — виїзд з ПС 2. Сектор Сихів — виїзд з ПС 3 Сектор Пасічна — Винники — Личаківська — виїзд з ПС 4 Сектор Рясне — ПС 5 Сектор Левандівка — Боднарівка — багатоповерхові забудови Франківський та Галицький райони м. Львова — ПС 1″, — розповів Андрій Васько.

Керівник Центру зазначає, що «швидка» не завжди може вчасно доїхати до пацієнта. Збільшення пунктів базування бригад частково сприятиме розв`язанню цього питання.

«Не є секретом, що наші бригади часто не виконують норматив з вчасного доїзду Наразі це 10 хвилин на виклик категорії «критичний» та 20 хвилин на категорію «екстрений». Найкритичнішою є ситуація у м. Львів. Ми повинні визнати, що від 60 до 70% викликів виконуються з перевищенням зазначених вище нормативів.

Читайте також: МОЗ пояснило, до кого «швидка» приїздитиме найшвидше

Є складові цієї ситуації, які від нас не залежать, — пандемія COVID-19, корки на дорогах, вузькі дороги, водії, що не пропускають спецтранспорт. А є питання, на які ми можемо і будемо впливати. Одне з найважливіших — правильна географічна дислокація тимчасових і постійних пунктів базування бригад. Попередньо ми вже провели переговори та підготовчі роботи на потенційних об’єктах оренди", — зазначив Андрій Васько.

Нові потенційні пункти базування бригад:

  • ПС 6 (на території психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській);
  • Пункт базування (ПБ) район Левандівка (на базі поліклініки);
  • ПБ район автостанції на Стрийській;
  • ПБ район вул. Чорновола — Хімічна (на базі поліклініки);
  • ПБ Винники (на базі госпіталю ветеранів).

Схожі новини