Передплата 2024 «Добра кухня»

COVID-вакцини захищають навіть нещеплених людей, - вчені

  • 06.04.2021, 18:55
  • 817

Нове ізраїльське дослідження довело, що вакциновані захищають навіть тих, хто не може або не хоче щеплюватися

Про це повідомляє «The Times of Israel».

Нове, ще не рецензоване дослідження демонструє, що чим більше у спільноті вакцинованих дорослих, тим менше ризик, що діти захворіють на COVID-19.

«Ці результати є доказом того, що вакцинація не тільки захищає окремих вакцинованих, але і забезпечує перехресний захист нещеплених людей у спільноті», — пишуть дослідники з «Техніона» — Ізраїльського технологічного інституту і лікарняної каси «Маккабі».

У дослідженні, яке було опубліковано в Інтернеті, зібрані дані про вакцинацію дорослих протягом тритижневих інтервалів порівнювалася з даними тестів на Covid у місцевих дітей через 35 днів. Завдяки цьому вчені виявили чітку кореляцію між ступенем вакцинації дорослих і зниженням позитивних результатів серед дитячих тестів.

Читайте також: Чому коронавірус викликає тромбоз: нове дослідження

Протягом декількох тижнів лікарі обережно обговорювали питання про колективний імунітет через брак даних і побоювання, що Ізраїль наближається до «скляної стелі», оскільки більшість дорослих вже щеплені, а діти не можуть вакцинуватися.

З публікацією цього дослідження і початком підготовки до вакцинації дітей у віці від 12 до 15 років питання про колективний імунітет знову з'явилося на порядку денному.

Схожі новини