Передплата 2024 «Добрий господар»

Прикарпаття: облрада вимагає визнати вибори у 87-му окрузі недійсними і оголосити перевибори

  • 06.04.2021, 16:26
  • 596

Івано-Франківська обласна рада звернулася до Президента, Верховної Ради, СБУ, Офісу Генпрокурора і ЦВК з вимогою розслідувати факти порушень виборчого законодавства суб’єктами виборчого процесу на виборах народного депутата у 87 ОВО і оголосити перевибори

Про це повідомлення місцевий сайт Курс.

«Події, які протягом останніх днів відбувалися в одномандатному виборчому окрузі № 87, не можна назвати демократією, а самі вибори вільними», — зазначив заступник голови обласної ради Микола Палійчук.

Голова фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Кукурудз зазначив, що «ЄС» виступає за визнання результатів виборів недійсними і проведення повторних виборів народного депутата у 87 ОВО.

«Сьогодні демократичні цінності, найбільшою з яких є вільні, чесні вибори, у нас на Івано-Франківщині опинилися десь далеко, десь у темному місці. Найгірше, що це може повторитися на наступних виборах уже по всій Україні. Ми послідовні у тому, що сьогодні неможливо встановити істинний результат виборів. Тому виступаємо за визнання результатів виборів недійсними і проведення повторних виборів», — сказав Ростислав Кукурудз.

У зверненні Івано-Франківська обласна рада закликає вищі органи державної влади і ЦВК «взяти на себе відповідальність і забезпечити верховенство права».

Депутати вимагають:

  • проведення об’єктивного розслідування можливих порушень та притягнення до відповідальності винних осіб;
  • дати належну правову оцінку діям спецпідрозділу СБУ, який вривався у приміщення ОВК 87;
  • забезпечити об’єктивне розслідування факту проникнення невідомих осіб у приміщення ОВК;
  • визнати вибори народного депутата України недійсними та оголосити повторні вибори.

Схожі новини