Передплата 2024 «Добрий господар»

Одного поля ягоди: рідного брата судді Вовка спіймали на хабарі

  • 06.04.2021, 14:15
  • 1 199

Детективи НАБУ затримали брата скандального голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка при спробі взяти 100 тисяч доларів хабаря

Про це повідомляє «Слідство.інфо» з посиланням на кілька незалежних одне від одного співрозмовників у правоохоронних органах.

За інформацією джерел, брат судді Вовка намагався отримати хабар у розмірі 100 тисяч доларів.

Водночас екснардеп і член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко пише у себе в Telegram, що, за попередньою версією, хабар нібито призначався для самого Вовка.

У будівлі Окружного адмінсуду Києва журналісти помітили співробітників Національного антикорупційного бюро, які проводили там слідчі та процесуальні дії.

Павло Вовк, який ігнорує повістки в суд у своїй кримінальній справі, підтвердив, що в ОАСК Національне антикорупційне бюро 6 квітня проводить обшуки.

«Чекаємо новий потік піару і, звичайно ж, чергову фантастичну історію. Якщо минулого разу було „захоплення влади“, то цього разу має бути щось ще дивовижніше», — написав одіозний суддя в соцмережі.

Водночас інформацію про затримання брата Вовк у своєму дописі не коментує.

Читайте також: «Не знаю, хто ви»: з'явилося відео, на якому суддя Вовк дає дропака від НАБУ

Нагадаємо, у липні 2020 року НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть «владу захоплювати». Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Вовк назвав сфальсифікованими і додав, що у відставку не збирається.

НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Наприкінці грудня 2020 року в НАБУ повідомили, що Вовк вже понад 3 місяці не з'являється на засідання суду, де йому мали б обрати запобіжний захід. Також повістки ігнорували в ОАСК. Через неявку Вовка до суду, відсутність за місцем проживання, переховування від детективів, у НАБУ намагалися оголосили Вовка у розшук, проте за місяць генпрокурор Ірина Венедіктова так і не відреагувала на ці клопотання.

На початку лютого НАБУ довело до відома Вовка зміст виклику до ВАКС, де 3 лютого мало відбутися засідання з обрання запобіжного заходу. Детективи зачитували Вовку текст клопотання про відсторонення його від посади під час «прогулянки» поруч із суддею довжиною у кілька кілометрів.

Після того, як Вовк вшосте не з'явився в суд, 15 березня суддя Вищого антикорупційного суду вирішив зупинити судове провадження на час його розшуку.

Схожі новини