Передплата 2024 «Добра кухня»

У роковини смерті Кобейна штучний інтелект написав нову пісню Nirvana

  • 06.04.2021, 14:55
  • 748

5 квітня виповнилося 27 років від дня смерті лідера популярної американської гранж-групи Nirvana Курта Кобейна. У рамках проєкту L ost Tapes of the 27 Club штучний інтелект написав нову пісню гурту, фронтменом якого був покійний Кобейн

Lost Tapes of the 27 Club — це проєкт, який використовує комп'ютери для написання і виконання пісень в стилях музикантів, які померли у віці 27 років, пише Rolling Stone.

Кожен трек створений програмами AI, які аналізують до 30 пісень кожного виконавця, збираючи інформацію про вокальні мелодії, зміни акордів, гітарні рифи, соло і багато іншого, аби вгадати, як могла б звучати «нова» композиція.

Проєкт із соціальною складовою був створений компанією Over the Bridge із Торонто, яка допомагає представникам музичної індустрії боротися з психічними захворюваннями. Мета написання «нової» пісні Nirvana — привернути увагу до трагедії самогубства Кобейна і до того, як живі музиканти можуть впоратися з депресією.

Читайте також: Штучний інтелект «оживив» римських імператорів (фото)

У написаній таким способом пісні під назвою Drowned in the Sun вокальну партію виконує Ерік Хоган, вокаліст гурту Nevermind, яка презентує себе як найкраща триб'ют-група Nirvana. За його словами, коли він вперше почув музику, не був упевнений, як це заспівати: «Мені довелося змусити хлопця, який прийшов із треком AI, бурмотіти і наспівувати [мелодію]. Їм потрібно було дати мені невелику дорожню мапу, і після цього все склалося добре».

Також він додав, що Drowned in the Sun відповідає атмосфері гурту Nirvana. «Я можу чути певні речі в аранжуванні [Drowned in the Sun], наприклад: «Добре, це щось на зразок In Utero або Nevermind», — пояснив вокаліст.

Схожі новини