Передплата 2024 «Добра кухня»

Важливий візит: президент Зеленський розповів, чому приїхав у Катар

  • 05.04.2021, 14:30
  • 813

До Катару разом з президентом Володимиром Зеленським відлетіли міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, глава Мінагропрому Роман Лещенко та в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко

Про це президент Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю катарським ЗМІ, передає пресслужба ОПУ.

«Насамперед хочу наголосити, що ми з Еміром Катару Його Високістю шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані маємо спільне бачення щодо необхідності інтенсифікації українсько-катарських відносин. Особливо ціную можливість здійснити візит у такий непростий час, коли весь світ протистоїть глобальній пандемії коронавірусу», — заявив президент України.

«Головною метою мого візиту є переговори з керівництвом Держави Катар, зокрема з Еміром Катару Його Високістю шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані та Прем’єр-міністром, міністром внутрішніх справ Катару шейхом Халідом бін Халіфою Аль Тані. Я вважаю, що підтримка високої динаміки політичного діалогу на найвищому рівні між нашими країнами є важливою складовою подальшого розвитку взаємовигідного партнерства. Високо ціную зусилля Катару, який буквально на очах забезпечив собі гідне місце серед найрозвиненіших держав світу», — зазначив Зеленський.

За його словами, упродовж останніх років Катар та Україна «значно активізували співпрацю у різних галузях».

Президент зауважив, що до складу його робочої делегації увійшли міністри внутрішніх справ, енергетики та аграрної політики, низка керівників державних інституцій та установ, серед іншого — в галузі інфраструктури та військово-технічного співробітництва, які протягом візиту проведуть окремі переговори зі своїми партнерами у Досі.

«Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки та Арабському світі в цілому. Зараз ми працюємо над збільшенням обсягів економічної співпраці та розширюємо взаємодію між нашими країнами в усіх сферах, що становлять взаємний інтерес. Приклад цього — постійне зростання обсягів двосторонньої торгівлі, запровадження прямого авіасполучення між нашими столицями та впровадження безвізового режиму поїздок для громадян обох країн», — додав Зеленський.

Він наголосив, що Україна та Катар підпишуть пакет двосторонніх документів щодо поглиблення співпраці у правовій та безпековій сферах, у галузі продовольчої безпеки, енергетики, молоді та спорту, охорони здоров’я.

«Також плануємо підписати документи щодо взаємного визнання свідоцтв моряка та посвідчень водія. Буде підписано низку комерційно-інвестиційних домовленостей щодо розширення інвестиційної співпраці між двома країнами. Упродовж кількох років обидві сторони активно працювали над цими важливими документами. Це складна та наполеглива робота, за яку я вдячний причетним експертам профільних міністерств та установ України й Катару», — додав Володимир Зеленський.

Читайте також: Президент Зеленський відвідає Катар: глава держави їде туди з дружиною

Схожі новини