Передплата 2024 ВЗ

Іонова: Розслідування "плівок Деркача" продовжили заради Коломойського

  • 02.04.2021, 16:10
  • 633

Продовження розслідування так званих «плівок Деркача» було погоджене президентом Зеленським в інтересах олігарха Коломойського, який хоче оскаржити націоналізацію "ПриватБанку"

Про це заявила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова під час брифінгу.

Вона зауважила, що за даними видання Цензор. НЕТ ДБР продовжує розслідування за заявою нардепа Андрія Деркача, якого у США офіційно визнали агентом Кремля. Як свідчать оприлюднені документи, йдеться про ПриватБанк, націоналізацію якого Коломойський оскаржує у міжнародних судах.

«10 лютого 2021 року, тобто через три місяці після виборів у США і через двадцять днів після інавгурації Байдена, ДБР звернулося до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз із вимогою провести експертизу голосів 5-го президента Порошенка і чинного президента США Байдена», — зауважує Марія Іонова.

«3 березня в міністерстві юстиції дали санкції на таку експертизу. Ми розуміємо, що навряд чи в Мін’юсті могли це не узгоджувати із Зеленським. Ба більше, слідчих цікавить експертиза розмови, де начебто Байден вимагав нібито від Порошенка націоналізації ПриватБанку», — зазначає депутатка.

«У такій експертизі чітко проглядається інтерес Коломойського, якому ця експертиза потрібна саме для лондонського суду, де він оскаржує націоналізацію ПриватБанку. Нагадаю і про супутню справу Суркіса, який вимагав повернути 350 млн. дол., які він незаконно вивів із ПриватБанку, коли вже знав про його націоналізацію», — говорить Марія Іонова.

Вона зауважила, що ДБР давно перебуває у ручному управлінні Офісу президента.

Як зазначив адвокат Ігор Головань, слідчий ДБР Дощенко, який був причетний до штурму Музею Гончара, продовжує активно співпрацювати із Деркачем, попри санкції Уряду США, накладені на проросійського політика.

«Він плідно співпрацює з багаторічним російським агентом. Якісь додаткові флешки слідчий отримує від Деркача і з цими додатковими флешками він звертається до експертної установи, намагаючись встановити там наявність голосу президента Сполучених Штатів Америки», — констатує Головань.

«Наявні всі ознаки координації відкритого російського агента і слідчих Державного бюро розслідувань, які скоординовано співпрацюють і намагаються зруйнувати партнерські і союзницькі відносини між США і Україною», — переконаний Ігор Головань.

«Ми бачимо, що жодна санкція всередині нашої країни проти Коломойського не застосована. Скільки вже було засідань РНБО після того, як вже було проголошено боротьбу з олігархами, але чомусь вона не стосується саме Коломойського.

Так само Деркач під санкціями, а у нас ці кримінальні справи не відкриті. Ми бачимо, що Зеленський обирає інтереси Коломойського, а не України", — резюмує Марія Іонова.