Передплата 2024 «Добрий господар»

Результати голосування на двох дільницях Франківщини визнали сфальшованими

  • 02.04.2021, 12:55
  • 563

Спостерігачі розповідають, що члени Окружної виборчої комісії завищили число голосів за одного з рейтингів голосування: заявили про 377 голосів за кандидата від "За майбутнє" Олександра Шевченка. При повторному перерахунку їх виявилось на 100 менше

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

«Окружна виборча комісія округу № 87 (м. Надвірна) визнала недійсним голосування на виборчій дільниці № 261 030. Так, окружна виборча комісія перераховувала бюлетені на дільниці, де було вказано 377 голосів за Олександра Шевченка. Члени ОВК перерахували бюлетені та підтвердили кількість 377. Згодом член ОВК від „Слуги народу“ заявив, що йому повідомили люди, які дивились трансляцію, про неправильні результати підрахунку голосів. Члени ОВК повторно перерахували бюлетені за Шевченка — їх виявилось 277», — розповіли спостерігачі.

«Окремі члени Окружної виборчої комісії звинуватили члена від „Слуги народу“ у викраденні бюлетенів, але перевірка стріму ОПОРИ показала, що члени комісії порахували 277 бюлетенів, але назвали 377, подивившись на цифри у протоколі», — наголосили в організації.

Після виявлення порушення було викликано поліцію. Також ОВК виявила факт незаконного внесення до реєстру виборців 30 осіб.

Читайте також: СБУ пояснила, чому силовики оточили приміщення виборчої комісії на Прикарпатті

«Комісія виявила, що відсутнє рішення дільничної виборчої комісії про включення до витягу реєстру виборців, відсутні власноручно написані заяви виборців про включення до реєстру виборців, відсутні медичні довідки про стан здоров’я виборців, які включені до витягу з реєстру виборців. Таким чином, комісія встановила, що кількість безпідставно виданих бюлетенів перевищує 5% кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені», — додали в ОПОРі.

На підставі цього окружна виборча комісія визнала голосування на дільниці № 261 030 недійсним.

Зазначимо, що окружна виборча комісія почала перерахунок голосів на 20-ти виборчих дільницях. Станом на 8 ранку було перераховано бюлетені на п`яти дільницях.

Вранці, 2 квітня, Комісія визначала недійсними результати голосування на дільниці № 261 027 через відсутність печаток на контрольних листах у великих скринях.

Схожі новини