Передплата 2024 «Добра кухня»

"Немає даних": нардеп Бойко відмовився називати Путіна вбивцею

  • 02.04.2021, 09:15
  • 697

Співголова фракції партії "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Бойко сказав, що "немає даних" вважати президента Росії Володимира Путіна вбивцею

Свою точку зору політик озвучив у прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» 1 квітня, коли його попросили прокоментувати слова американського президента Джо Байдена. Той, нагадаємо, Путіна вбивцею якраз вважає.

Відомий проросійською позицією політик висловив думку, що Байдена просто «піймали журналісти». Ба більше — називати Путіна вбивцею українські можновладці не повинні. Бо це, мовляв, ускладнить переговори щодо Донбасу.

«А як ви збираєтеся вести переговори у нормандському форматі з такою позицією? Ви будете домовлятися чи звинувачувати когось, обзивати?» — сказав Бойко.

І запропонував змоделювати ситуацію: «Сидить пані Меркель, сидить пан Макрон, сидить пан Путін. Тут заходить пан Зеленський і каже: „Я з тобою взагалі говорити не буду“. Чи як?»

Ведуча програми Наталія Мосейчук зауважила, що Байден назвав Путіна вбивцею, та це не заважає йому вести з тим переговори. А потім попросила Бойка все ж відповісти прямо на це запитання: так вбивця Путін чи ні?

«У мене немає даних, що він — убивця», — відповів Юрій Бойко.

Читайте також: «Кто как обзывается, тот так и называется»: Путін відповів Байдену

Нагадаємо, 17 березня у відеоінтерв’ю ABC News ведучий запитав президента США Джо Байдена, чи вважає той очільника Росії Володимира Путіна вбивцею. Глава Білого дому відповів: «Так, вважаю».

Згодом журналісти перепитали у речниці Байдена Джен Псакі, чи не шкодує бува президент про свої слова.

«Ні. Президент дав пряму відповідь на пряме запитання», — відповіла та (що, до слова, повністю спростовує тезу Юрія Бойка про те, що Байдена «спіймали журналісти»).

Схожі новини