Передплата 2024 ВЗ

СБУ пояснила, чому силовики оточили приміщення виборчої комісії на Прикарпатті

  • 01.04.2021, 17:30
  • 643

Спецпризначенці взяли приміщення окружної виборчої комісії № 87 у Надвірній Івано-Франківської області під охорону через спроби дестабілізувати ситуацію

Як повідомили у Службі безпеки України, на окрузі відбуваються «усі необхідні заходи для недопущення спроб дестабілізації обстановки, порушення громадського спокою та вчинення правопорушень під час проміжних виборів до Верховної Ради».

За даними СБУ, за останню добу зафіксовано сім завідомо неправдивих повідомлень про замінування та захоплення заручників на об'єктах 87-го виборчого округу. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

«Такі події свідчать про можливі спроби дестабілізувати ситуацію навколо виборів на 87 ОВО. Через це СБУ ухвалила рішення разом з органами Національної поліції забезпечувати охорону на 87 ОВО». Також СБУ наголошує, що в межах своїх повноважень реагуватиме на будь-які спроби порушити закон.

Довибори до Верховної Ради у Надвірній в Івано-Франківській області відбулися 28 березня, проте окружна виборча комісія досі не встановила результати голосування.

Станом на 1 квітня оброблено 79,48% протоколів. Кандидат від Слуги народу Василь Вірастюк лідирує з результатом 31,02% (12 411 голосів виборців), Олександр Шевченко від партії За майбутнє відстає на 579 голосів (29,58%, або 11 832 голоси).

Читайте також: Це не вибори, а змагання у дитячу гру «камінь-ножиці-папір»

Схожі новини