Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Опозиція збирає підписи для позачергового засідання ВР

  • 01.04.2021, 16:44
  • 570

«Євросолідарність» вимагає від влади забезпечити безкоштовні ліки від ковіду, кисень для хворих, доплати лікарям і масову вакцинацію

Негайно зібрати позачергове засідання Верховної Ради через загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу вимагає «Європейська Солідарність». Про це повідомила співголова фракції Ірина Геращенко на брифінгу.

«Ми запропонували, щоб парламент прокинувся з цього летаргічного сну, в якому він знаходиться, і негайно провів позачергову сесію, присвячену саме боротьбі з коронавірусом. На жаль, на сьогодні ми за це зібрали тільки 79 підписів. Тут ми бачимо всі підписи «ЄС», «Голосу», додали групи «За майбутнє» і «Довіра» не в повному складі, почала додавати голоси «Батьківщина». Ми дякуємо кожному депутату, хто поставив свій підпис. Немає жодного депутата від «Слуг народу», — констатує Геращенко.

«Разом з „Голосом“ ми зареєстрували постанову, в якій пропонуємо негайно проаналізувати і заслухати невиконання урядом всіх попередніх рішень парламенту. Починаючи з того, що немає ніяких безкоштовних ліків для хворих на коронавірус, кожен, хто зіштовхується з цією бідою і йде на самоізоляцію, лікується вдома, бере це на себе», — говорить Геращенко.

«Немає сьогодні ніяких доплат 300%. Лікарі звертаються до нас масово і в Києві, і в усіх регіонах України з проханням допомогти пройти оці бюрократичні перепони, щоб отримати страхування, якщо вони захворіли або їхні родини, якщо вони втратили годувальника», — зазначила співголова фракції.

«Верховна Рада України спрямувала 12 мільярдів гривень, аби допомогти 1,5 мільйона ФОПів, але отримали ці доплати у 8000 гривень тільки 500 тисяч ФОПів. А де ділися інші гроші? Вони вкатані в асфальт?», — наголошує Геращенко.

Вона також вкотре нагадала про зрив кампанії з вакцинації: за підрахунками авторитетної агенції Bloomberg Україні знадобиться 10 років для вакцинації, яка забезпечить колективний імунітет.

«За свідченнями не опозиції, не „Європейської Солідарності“, а однієї з найбільш відомих інформаційних світових агенцій знадобиться 10 років таким країнам, де ми опинилися завдяки Зеленському і його команді — Бангладеш, Іран, Пакистан — для того, щоб вакцинувати все населення», — обурюється Ірина Геращенко.

У «Європейській Солідарності» наголошують, що зрив вакцинації має стати темою спеціального термінового засідання РНБО. «Це потребує дуже важливої реакції і уваги РНБО, адже питання широкого вакцинування — це питання нацбезпеки. А ми бачимо, що не доходять руки до того, щоб дати відповідь на питання, за яке відповідає безпосередньо Зеленський», — зауважила Геращенко.

«Питання боротьби з коронавірусом мають об’єднати сьогодні політичні еліти, а не тільки створювати відосики, як це робить Банкова. Ми хочемо ще раз закликати кожного депутата Верховної Ради — не слухайте ваших партійних вождів, послухайте українців, які сьогодні не можуть потрапити в лікарню і врятувати своїх близьких від коронавірусу. Негайно підписи — і збираємо позачергову сесію», — резюмує Ірина Геращенко.

Схожі новини