Передплатити Підтримати

Салат, який очищає печінку від токсинів: швидкий рецепт

Цей салат так і називають в народі - «щітка». Він "вимітає" з печінки, шлунка і кишечника жирові відкладення, шлаки, токсини і неперетравлені залишки їжі

У ньому міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів, клітковини.

Про це розповіли лікарі, передає Change.

Дехто використовує його як засіб для схуднення і очищення кишечника. Але дієтологи кажуть, що салат «щітка» корисний і для оздоровлення печінки. Капуста і морква є найкориснішою їжею для неї.

Великий вміст бета-каротину і флавоноїдів покращують стан і працездатність внутрішнього фільтра. Найкраща олія для печінки — оливкова, яким варто заправляти салат. Вона має жовчогінну дію і зміцнювальну властивість. Треба додати до цього салату і сік лимона, в якому міститься антиоксидант вітамін С.

Посилити користь салату можна, додавши до нього яблуко, яке також «чистить» печінку. Та й смак страви це тільки покращить.

На такому салаті дієтологи рекомендують робити розвантажувальні дні або їсти його на вечерю.

Для денної порції на розвантажувальний день знадобиться:

Буряк — 2 шт.

Морква — 2−3 шт.

Білокачанна капуста ½ качана

Яблуко — 1 шт.

Оливкова олія — 2 ст. л.

Сіль, лимонний сік і перець за смаком.

Більшу частину салату треба з'їсти до 15 години. Протягом дня потрібно пити багато води, щоб полегшити виведення шлаків і токсинів.

Читайте також: Що приготувати на сніданок: 5 простих і корисних ідей