Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Молдові на два місяці запровадили надзвичайний стан

  • 01.04.2021, 13:45
  • 561

Режим діятиме на всій території республіки з 1 квітня до 30 травня

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Про це повідомили в Головному управлінні з питань комунікацій та звʼязків із громадськістю парламенту країни.

Підставою для такого рішення стали обмежені можливості всієї системи охорони здоровʼя, критичний брак місць у реанімаційних відділеннях, загальна кількість госпіталізованих пацієнтів із важкою і середньою формами захворювання, зростання кількості смертей, перевантаження сегмента первинної медицини, негативна динаміка тощо.

Тепер уряд повинен підготувати список обмежувальних заходів. Зокрема, йдеться про особливий режим вʼїзду і виїзду з країни, а також руху на території Молдови.

Також через введення карантинного режиму та інших обовʼязкових санітарно-протиепідемічних заходів буде встановлений особливий режим роботи для всіх субʼєктів.

Громадянам Молдови буде заборонено проводити збори, публічні демонстрації та інші масові акції.

Окрім цього, керівникам установ і власникам компаній буде заборонено протягом цього періоду звільняти працівників, за винятком випадків, передбачених нормативними актами.

Також передбачається розпорядження про раціональне використання продовольства, координацію роботи ЗМІ щодо інформування населення про ситуацію, зміну процедури призначення керівників держпідприємств і закладів, а також про можливу реквізицію майна.

Читайте також: Кількість жертв лякає: у Молдові планують оголосити надзвичайний стан

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень