Швидко та корисно: що приготувати з манної крупи?
- 01.04.2021, 20:30
- 20.4K
З манки можна приготувати не лише традиційну молочну кашу, а й різні десерти, випічку та навіть котлети
Котлети з манки з фаршем
Набір продуктів:
• Ріпчаста цибуля (1 головка)
• Вода (300 мілілітрів)
• Печериці (200 грамів)
• Манна крупа (1 склянка)
• Молоко (300 мілілітрів)
• Сіль (половина чайної ложки)
• М’ясний фарш, краще брати змішаний (300 грамів)
• Спеції (додаються за смаком)
• Мелені сухарі (для обкачування)
Як приготувати котлети з фаршу з манкою:
1. Зваріть манку на воді з молоком. Дочекайтеся її охолодження.
2. Очистіть цибулину. Дрібно поріжте, злегка підсмажте на рослинній олії.
3. У ту ж сковороду додайте подрібнені шампіньйони. Продовжіть смаження, через кілька хвилин додайте фарш і приправи за смаком.
4. Накрийте посуд кришкою. Доведіть суміш до готовності, помішуючи час від часу.
5. Розітріть манку в блендері, поки вміст сковороди охолоджується.
6. Змочіть долоні водою — так буде легше формувати вироби. Змайструєте манні коржі, викладіть на середину кожної невелику кількість начинки і загорніть, утворюючи акуратні котлети.
7. Перед смаженням (до рослинної олії рекомендується додати вершкове масло) заготовки потрібно щедро обваляти в сухарях. Подавайте котлети зі свіжою сметаною і зеленню.
Оладки з манки з яблуком
Інгредієнти:
• Цукор (45 грамів)
• Молоко (400 мілілітрів)
• Яйця (2 штуки)
• Суха манка (30−40 грамів)
• Сіль (третина чайної ложки)
• Борошно (200 грамів)
• Зрілі яблука (пара плодів)
• Сода (пів чайної ложки)
• Мелена кориця (пів чайної ложки)
Приготування:
1. Зваріть звичайну манну кашу, дайте злегка охолонути. У тому випадку, якщо використовується готовий продукт, потрібно подбати про те, щоб манка була холодною.
2. Вбийте пару яєць і ретельно розмішайте. Посоліть і додайте трохи цукру, киньте трохи ароматної кориці і / або ванільного цукру.
3. Борошно підсипати дрібними порціями (можливо, знадобиться не вся), манне тісто має нагадувати густу сметану. Введіть соду і повільно розмішайте міксером.
4. Останніми додаються яблука — вимиті, очищені і нарізані якомога дрібніше. Знову все перемішайте.
5. Обсмажте манні оладки на рослинній олії, підтримуючи помірний вогонь. Для подачі годяться сметана, джем, згущене молоко, кленовий сироп і мед.
Суфле з манки
Вам знадобиться:
• Білий шоколад (половина плитки)
• Вершкове масло (50 грамів)
• Яйця (2 штуки)
• Манна каша (400 грамів)
• Ванільний цукор (1 пакетик)
• Згущене молоко (75 грамів)
• Цукрова пудра (для обсипання)
• Какао в порошку (60 грамів)
Рецепт:
1. Якщо у вас немає готової каші, зваріть манку з 60 гр крупи, 500 мл молока, дрібка солі і столової ложки цукру. В обох випадках потрібно додати топлене вершкове масло.
2. Відокремте білки від жовтків. Збийте в круту піну (буде простіше, якщо яйця попередньо витримати в холодильнику).
3. Увімкніть духовку, виставивши режим 180 градусів.
4. Змішайте манку зі згущеним молоком (до цього моменту каша повинна повністю охолонути). Досипте какао і ваніль, введіть жовтки і збийте склад до однорідного стану.
5. Викладіть пишні білки. Розмішуйте дуже акуратно, у напрямку зверху вниз.
6. Змастіть маслом міні-форми для запікання. Обсипте сухою манкою, заповніть тістом приблизно наполовину, зверху розсипте дрібно нарізаний шоколад (якщо ви не любите білий, можна замінити гірким).
7. Розподіліть залишки тіста, закриваючи шоколадну начинку — ласощі мають займати приблизно три чверті формочок.
8. Поставте десерт в гарячу піч. Час випікання — приблизно півгодини, готовність традиційно перевіряється зубочисткою.
9. Холодне суфле потрібно рясно припорошити цукровою пудрою. Можна додати також мелену корицю.
Читайте також: Апельсиновий манник до чаю: простий рецепт пісної випічки