Передплата 2024 ВЗ

«Справа громад» подала позов до суду за наклеп проти радника Офісу Зеленського

  • 31.03.2021, 15:52
  • 635

Громадська організація “Справа громад” подала позов до суду проти радника Офісу Зеленського Михайла Подоляка за наклеп

Про це представники ГО повідомили під час пресконференції в агентстві «Інтерфакс», пише «Прямий».

«Вчора з трибуни парламенту представник ДБР, який звітував перед парламентом, офіційно повідомив, що ДБР не зафіксувало жодних політичних сил або жодних політиків, які б мали причетність до організації проведення мітингів у суботу, про які зазначав і Подоляк, і Антон Геращенко», — зауважив активіст, депутат Київради від «Європейської Солідарності», учасник АТО Олександр Погребиський.

«21 березня 2021 року Подоляк Михайло в соцмережі Фейсбук звинувачує в тому числі нас, „Справу Громад“ в організації суботньої акції на вул. Банковій. Безвідносно до оцінки акції протесту заявляємо, що закиди Подоляка є відвертою брехнею і вимагаємо спростування», — заявила очільниця ГО «Солідарна справа громад» Антоніна Бузіло.

Вона повідомила, що за 2020 рік ГО «Солідарна справа громад» взяла участь в 43 акціях. «20 березня 2021 року ГО «Солідарна справа громад» не брала участі за адресою м. Київ, вул. Банкова, 11. «Ми не повідомляли про подію, ми не закликали наших симпатиків брати участь в події, ми не були серед організаторів, співорганізаторів ані фактично, ані юридично», — повідомила голова організації.

«Захист ділової репутації — це право юридичної особи через суд вимагати спростування недостовірної інформації щодо неї, тобто відомості, що не відповідають дійсності, чи викладені неправдиво. Саме таку інформацію 21.03.2021 року було викладено на власній сторінці у мережі Фейсбук паном Подоляком Михайлом Михайловичем.

Поширення публікацій з недостовірною неправдивою інформацією вкрай негативно впливає та порушує немайнові права громадської організації і її ділову репутацію", — говорить адвокат Ганна Коновалова.

«З огляду на дані обставини задля захисту своїх прав та інтересів організації внаслідок поширення про організацію недостовірної інформації, яка була викладена у вигляді фактичних тверджень, 30 березня 2021 року було прийнято рішення про звернення з відповідним позовом до Святошинського районного суду за захистом інформації яка була неправдивою, і визнання такої інформації недостовірною спростування такої інформації та видалення саме паном Подоляком М. М», — говорить адвокат.

«У вас є опція — Антон Геращенко і Подоляк — ви можете публічно офіційно вибачитися перед п’ятим президентом України Петром Олексійовичем Порошенком та перед ГО „Справа громад“ за ту неправдиву інформацію, яку ви поширили публічно відносно цієї організації і цього політика. І ГО „Справа громад“, і Петро Олексійович Порошенко в свою чергу відкличуть позовні вимоги, про які зазначалося вчора і ми повідомляємо сьогодні», — резюмує Олександр Погребиський.

Схожі новини