Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Pfizer повідомила про 100% ефективність своєї вакцини для підлітків

  • 31.03.2021, 18:30
  • 552

Компанії Pfizer та BioNTech повідомили, що серед дітей 12-15 років ефективність їхньої вакцини від коронавірусу становила 100%

Про це повідомляє CNBC з посиланням на заяву компанії.

«Ми виступаємо за якнайшвидше розширення дозволу нашої вакцини для використання у молодших групах населення», — сказав генеральний директор Pfizer Альберт Бурла.

У дослідженні взяли участь 2260 учасників у США. У групі з плацебо зафіксували 18 підтверджених інфекцій COVID-19, а в групі, яка отримувала вакцину, не підтвердили зараження, повідомила компанія. Відтак, визнано ефективність вакцини на 100%. У компанії зазначили, що вакцина добре переносилася, а побічні ефекти, зазвичай, відповідали тим, що спостерігаються у дорослих.

Також вакцинацію перенесли добре й діти. За учасниками випробування планують спостерігати упродовж двох років після отримання другої дози препарату, щоби з'ясувати, наскільки тривалий захист вакциною.

Розробники планують найближчим часом подати до регуляторів із лікарських засобів у США та ЄС документи для екстреного використання препарату для вакцинації дітей 12−15 років.

Читайте також: Україна отримає додатковий мільйон вакцини Pfizer — Covax

Схожі новини