Передплата 2024 «Добра кухня»

14 країн світу стурбовані через звіт ВООЗ про коронавірус

  • 31.03.2021, 16:30
  • 546

Уряди 14 країн, зокрема, США та Ізраїлю, висловили стурбованість з приводу того, що Китай обмежував роботу експертів ВООЗ, які мали б з’ясувати походження коронавірусу

Текст заяви, яку підтримали уряди США, Австралії, Канади, Чехії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Японії, Латвії, Литви, Норвегії, Південної Кореї, Словенії та Великобританії, був опублікований 30 березня на сайті Державного департаменту США.

«Ми висловлюємо загальну заклопотаність з приводу недавнього дослідження, зробленого ВООЗ в Китаї, і наголошуємо на важливості спільної роботи з метою вироблення та використання швидкого, ефективного, прозорого, науково обґрунтованого і незалежного механізму міжнародної оцінки спалахів невідомого походження в майбутньому», — йдеться в документі.

Ця заява стала реакцією на публікацію доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я за підсумками поїздки фахівців в Китай.

У документі йдеться про те, що експерти визнали вкрай малоймовірним лабораторне походження коронавірусу. Однією з найбільш правдоподібних версій вважається передача вірусу людині від летючих мишей через проміжного переносника.

Читайте також: На похоронах президента Танзанії загинули 45 людей

Схожі новини