Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Стріляли у спини: Хомчак розповів про загибель чотирьох військових

  • 30.03.2021, 15:35
  • 729

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак розповів деталі обстрілу російських гібридних військ по українських військових біля Шумів, внаслідок якого загинуло четверо бійців

Хомчак повідомив, що група розмінування ЗСУ 26 березня проводила огляд місцевості в районі Шумів на предмет дистанційного замінування бойовиками території.

«Снайперський вогонь вівся в спини військовослужбовців Об'єднаних сил з об'єкту критичної інфраструктури водонасосної станції, через яку здійснюється постачання води як на тимчасово окуповану територію, так і на територію, підконтрольну уряду Україні», — розповів він у Верховній Раді.

За його словами, підконтрольні Кремлю бойовики намагалися змусити українських військових відкрити вогонь по водонасосній станції для спричинення гуманітарної катастрофи в районі Горлівки, Торецька та Південного.

Хомчак повідомив, що після відкриття вогню у відповідь терористи припинили обстріл, а українські військові змогли надати допомогу пораненим бійцям та евакуювати загиблих.

Читайте також: До Харкова прибули важкопоранені військові: що приховує штаб ООС

Унаслідок снайперського вогню був смертельно поранений старший сержант Сергій Барнич. Командир групи підполковник Сергій Коваль намагався надати йому допомогу, але був слідом застрелений снайпером.

Прибулі для підтримки солдати Максим Абрамович і Сергій Гайченко потрапили під снайперський вогонь і отримали смертельні поранення.

Унаслідок обстрілу старшина Бруска отримав важкі поранення. Старший солдат Гайчук — поранення середнього ступеня, повідомив Хомчак.

Схожі новини