Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ прийшла з обшуками до організації Медведчука

  • 30.03.2021, 13:35
  • 525

Служба безпеки України обшукала причетних до діяльності організації "Український вибір" кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука

Сьогодні у керівництва та представників цієї організації провели 20 обшуків з метою документування протиправної діяльності.

Досудовим слідством встановлено, що члени «Українського вибору» під час російської окупації Криму активно підтримували й підтримують незаконно створені органи влади. Вони стали членами так званих виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування «Самооборона Криму», повідомила СБУ.

Представники організації переслідували українських активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та охороняли так звані виборчі дільниці під час проведення «референдуму» 16 березня 2014 року.

Вирішується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за статтями — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державна зрада. Раніше викритим представникам організації вже оголосили про підозри за цими статтями.

Читайте також: Під час захоплення Криму Медведчук і Козак за безцінь купили бізнес у Росії, — «Схеми»

ОПЗЖ, лідером якої є Медведчук, на сайті заявила, що 30 березня СБУ й Офіс генпрокурора провели 12 обшуків у членів партії та представників «Українського вибору» в Київській, Одеській, Миколаївській, Черкаській, Херсонській, Хмельницькій, Кіровоградській, Закарпатській областях та Києві.

Раніше Офіс генерального прокурора повідомляв, що підозрювані, які були керівниками ініціативних груп руху «Український вибір — право народу», входили до складу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя». Вони виконували протиправні накази ватажків формування, брали участь в організації та проведенні незаконного «референдуму».

Триває досудове слідство. Слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом прокуратури А Р Крим та міста Севастополь.

Схожі новини