Передплата 2024 «Добрий господар»

Місія здійсненна: застрягле у Суецькому каналі судно нарешті зняли з мілини

  • 29.03.2021, 15:35
  • 611

Президент Єгипту Абдул-Фаттах Ас-Сісі заявив про успішне завершення операції з розблокування Суецького каналу, який був перекритий судном Ever Given, що сіло на мілину

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні єгиптянам вдалося покласти край кризі… в Суецькому каналі, незважаючи на величезну технічну складність, яка супроводжувала цей процес. Повернувши справи в нормальне русло руками єгиптян, весь світ може бути впевнений в тому, що всі потрібні товари пройдуть по цій осьовій навігаційній артерії», — зазначив президент Єгипту.

Адміністрація Суецького каналу оцінює, що затор із сотень судів розсмокчеться через 3,5 дня.

23 березня гігантський контейнеровоз сів на мілину в Суецькому каналі, перекривши один з найбільш завантажених морських торговельних шляхів в світі.

Читайте також: Заблокований Суецький канал показали з космосу

Нагадаємо, оскільки судно блокувало рух, щодня через канал не могли пройти товари на суму 9,6 млрд. доларів. 27 березня судно вперше вдалося трохи зрушити з місця, а вранці 29 березня його частково зняли з мілини.

Корабель Ever Given прямував з Китаю в Роттердам. Екіпаж не постраждав. Довжина контейнеровоза — 400 метрів. Це більше, ніж висота Ейфелевої вежі.

На борту корабля великими буквами написано Evergreen, що викликало плутанину; це назва не корабля, а судноплавної компанії. Напис Ever Given нанесено в носовій частині.

Протяжність Суецького каналу становить 193 км. (120 миль). Він був відкритий в 1869 році. Близько 12% світової торгівлі, зокрема майже 10% нафти і 8% скрапленого природного газу, проходить через канал.

Схожі новини