Передплата 2024 «Добре здоров’я»

2,46 млрд грн заборгували жителі Львівщини за газ

  • 29.03.2021, 14:27
  • 727

Станом на початок березня заборгованість побутових споживачів перед ТОВ “Львівгаз збут” складає понад 2,46 млрд грн. Наразі вчасно не сплачують за спожите блакитне паливо майже дві третини клієнтів компанії – 64%

Від початку року понад 34 тисячі споживачів жодного разу не сплатили за газ. Загальна сума боргу по таких домогосподарствах становить більше ніж 96 мільйонів гривень.

Найбільші борги за газ мають мешканці Львівського, Стрийського та Дрогобицького районів.

Рейтинг районів Львівщини за сумою боргу за газ:

  1. Львівський — 1 млрд 256 млн
  2. Стрийський — 410 млн
  3. Дрогобицький — 245 млн
  4. Червоноградський — 136 млн
  5. Самбірський — 137 млн
  6. Яворівський — 133 млн
  7. Золочівський — 120 млн.

Під час дії карантину існує урядовий мораторій на нарахування пені та відключення газу через заборгованість. Утім, деякі клієнти хибно тлумачать ці обмеження впливу на боржників, як дозвіл не платити за блакитне паливо взагалі. Вони назбирують рекордні борги, забуваючи, що газ — це ринковий продукт, за який потрібно платити вчасно. Але «комуналка» не на карантині і за спожитий газ потрібно розраховуватися вчасно.

«Ми розуміємо, що в період карантину деякі наші клієнти опинились у скрутному фінансовому становищі й не можуть погасити борг одним платежем. Таким споживачам ми пропонуємо укласти договір реструктуризації, умови якого визначаються індивідуально і дозволяють погашати заборгованість частинами. Також рекомендуємо звернутися до місцевого управління соціального захисту для оформлення субсидії. В інших випадках борги стягуватимуться через суд», — розповів директор ТОВ «Львівгаз збут» Павло Майк.

Нагадуємо, що своєчасна оплата рахунків та відсутність заборгованості за спожитий природний газ дозволить не втратити право на отримання матеріальної допомоги від держави на оплату житлово-комунальних послуг.

У період карантину сплачувати за спожитий газ можна за допомогою онлайн-сервісів. Вони дозволяють безпечно проводити розрахунки, переглядати історію платежів, контролювати зарахування оплати на рахунок:

  • Особистий кабінет на сайті 104.ua
  • Viber-бот 7104ua
  • Telegram-бот 7104ua
  • Мобільний додаток 104Mobile для Android
  • Мобільний додаток 104Mobile Light для iPhone

Схожі новини