Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Запрацювала "гаряча лінія" для постраждалих від домашнього насильства

  • 29.03.2021, 16:55
  • 1 276

В Україні розпочалася інформаційна кампанія "Не дай домашньому насильству шанс!"

Про це у понеділок повідомило Міністерство соціальної політики.

В уряді опублікували телефони, на які можна звернутися у випадку домашнього насильства. Номери працюють цілодобово, дзвінки на них безкоштовні.

«Для переважної більшості людей домашнє насильство — це традиційно вкорінена норма, встановлена поколіннями. Постраждалі від домашнього насильства (переважно жінки) не можуть належним чином виконувати свої батьківські обов'язки, внаслідок чого зростає рівень соціального сирітства.

Багатьом людям здається, що насильство найчастіше відбувається у сім'ях, де зловживають алкоголем чи вживають наркотики, що жертвами насильства стають лише неосвічені особи. Однак це не так", — повідомляє міністерство.

Читайте також: Tinder планує визначати ґвалтівників за номером телефону

Мінсоцполітики інформує: якщо ви потребуєте консультації, боїтесь звертатись до поліції, то можете зателефонувати на номери «гарячих ліній», де вам нададуть консультації та роз'яснення.

2020 року поліція зареєструвала майже у два рази більше звернень щодо домашнього насильства, ніж роком раніше. За даними МВС, за 2020 рік 208 784 осіб звернулися в поліцію у зв'язку з домашнім насильством. 2019 року ця цифра була у 1,5 раза меншою — 141 814 звернень.

Схожі новини