Передплата 2024 ВЗ

У Львові планують обмежити рух громадського транспорту

  • 29.03.2021, 10:55
  • 785

Динаміка із захворюванням на коронавірус у Львові погіршується, а кількість госпіталізованих у міських лікарнях зростає. Тому у Львові планують обмежити курсування громадського транспорту та закрити дитячі садочки

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий під час ранкового ефіру на радіо «Люкс FM» у понеділок, 29 березня.

За словами Садового, у місті зараз зайнято 1000 з 1300 ліжок для хворих на COVID.

«Добре, що ми прогнозували таку ситуацію і вже збільшуємо цей резерв. Зараз стоїть завдання мати 2000 таких ліжкомісць. Кожного дня все більше нових, складних пацієнтів поступає. Попри локдаун, динаміка не покращується, навпаки, є ріст. Тому наразі ніякого послаблення карантину не буде. Сьогодні на штабі обговорюватимемо питання посилення карантину… Якщо щодня буде поступати по 50−70 нових хворих, то ситуація стане критичною», — заявив Садовий.

Мер повідомив, що зараз постало питання про закриття дитячих садочків та обмеження курсування громадського транспорту. «Це дуже непрості рішення, тому ми до останнього думаємо, як виходити із критичної ситуації», — сказав Садовий.

Зараз громадський транспорт у Львові працює у звичному режимі з карантинними обмеженнями: транспорт має перевозити лише пасажирів на сидячих місцях і вони обов'язково мають носити маски. Водночас водії не завжди слідкують за дотриманням цієї норми та допускають скупчення людей у салонах автобусів, трамваїв і тролейбусів.

Читайте також: Львів у «червоній» зоні: кому дозволено працювати

Нагадаємо, що з 25 березня Львівська область перебуває у червоній зоні — таке рішення ухвалила державна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС). Уряд встановив обмеження для червоної зони, серед яких заборона діяльності закладів харчування, спортзалів, ринків, обов’язкове носіння масок у на територіях загального користування. Місцеві комісії ТЕБ і НС можуть розширювати перелік карантинних обмежень.

За останню добу на Львівщині виявили 905 випадків захворювання на коронавірус, 59 хворих госпіталізували, а виписали лише 14.

Схожі новини