Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ті ж граблі: на довиборах у Донецькій області перемагає організатор "референдуму "ДНР"

  • 29.03.2021, 10:15
  • 782

На довиборах до Верховної Ради на Донеччині перемагає Андрій Аксьонов, у 2014 році він організовував “референдум “ДНР”

Про це на своїй сторінці у Facebook пише громадський активіст Денис Казанський.

«Відбулися позачергові вибори народних депутатів у двох мажоритарних округах — на Франківщині і на Донеччині. У донбаському окрузі № 50 за попередніми даними впевнено перемагає міський голова Добропілля — Андрій Аксьонов», — пише Казанський.

За його словами, у 2014 році Аксьонов організовував «референдум ДНР» у селищі Новодонецьке (околиця Добропілля), де тоді був селищним головою. У YouTube є відео з Новодонецького, де прихильники «ДНР» з сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував «референдум», та скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом.

Читайте також: Аксьонов допомагав Гіркіну під час вторгнення на Донбас: є докази

Казанський нагадує, що бойовиків у Добропіллі та Новодонецькому не було, оскільки місто майже одразу взяли під контроль прихильники України. Після початку війни Аксьонов втік до окупованого Криму та отримав там російський паспорт.

«У 2015 році Аксьонов спокійно повернувся у Добропілля і взяв участь у виборах мера міста. На всі запитання щодо організації незаконного референдуму відповідав: „Ви ж кажете, що то був насправді не референдум. То які до мене питання? То було просто соцопитування“. У 2018 Аксьонова затримали правоохоронці у справі, яка не стосувалася сепаратизму. Його звинуватили у корупції», — пише Казанський.

Потім Аксьонов знову втік з країни і був оголошений у розшук. Повернувся, а свою відсутність пояснив лікуванням. Суд щодо нього продовжується. За цей час Аксьонов встиг вдруге стати мером Добропілля, а зараз бере участь у виборах до Ради.

Зазначимо, що за даними екзит-полу, у Аксьонова 65,5% голосів виборців, які прийшли на дільниці 28 березня, повідомляють Новости Донбасса.

Схожі новини