Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна не змогла втримати перемогу у матчі проти Фінляндії

  • 29.03.2021, 08:55
  • 543

Збірна України зіграла унічию 1:1 у матчі другого туру кваліфікації до Чемпіонату світу з футболу 2022 року з командою Фінляндії

Про це повідомляє УП.

Поєдинок пройшов у Києві на стадіоні НСК «Олімпійський» у неділю 28 березня.

Перші 20 хвилин гри відбулися без змін, хоча фінська команда навіть вибігала в контратаки і два удари на свій рахунок записав Теєму Пуккі, але не в площину воріт.

Збірна України з хвилини 25-ї методично розпочала облогу штрафного майданчика фінів. Двічі на ударній позиції у першому таймі був Олександр Зубков, але обидва рази пробив повз ворота. По одному удару в площину воріт суперника завдали Олександр Зінченко та Руслан Малиновський.

Синьо-жовті мали повну перевагу, але на гол не награли. На старті другого тайму Малиновський зі стандарту ще раз пробив просто в руки воротаря фінів. Збірна Фінляндії водночас провела кілька небезпечних атак у ситуації, коли українці пішли вперед у бажанні забити гол. Фіни добре тримали оборону, ставши усією командою в захисті.

Читайте також: Україна виборола нічию у матчі з Францією: огляд гри

Утім на 80-й хвилині суперник не витримав. Олександр Караваєв пробіг по правому флангу і прострілив у штрафний майданчик, де першим був Жуніор Мораєс, котрий і переправив м`яч у сітку воріт — 1:0. У наступні п`ять хвилини фіни закрили синьо-жовтих у штрафному майданчику. На 84-й хвилині після удару головою Паулса Араюурі м`яч полетів у штангу воріт Георгія Бущана.

На 89-й хвилині українці привезли таки гол у власні ворота. Віталій Миколенко намудрував з м`ячем у власному штрафному майданчику і був змушений збивати Пуккі. Суддя ставить пенальті у ворота збірної України і вилучає Миколенка. З 11-ти метрів Пуккі переграв Бущана — 1:1.

Після двох турів у збірної України два очки. Свій наступний матч українська команда проведе у середу 31 березня проти Казахстану.

Схожі новини