Передплата 2024 ВЗ

У Криму надалі блокують доступ незалежних адвокатів до журналіста Єсипенка

  • 28.03.2021, 16:45
  • 542

Адвокат Олексій Ладін стверджує, що незалежним адвокатам продовжують блокувати доступ до арештованого в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенко

Фото Радіо Свобода
Фото Радіо Свобода

Владислав Єсипенко перебуває зараз у слідчому ізоляторі Сімферополя.

Про це адвокат розповів під час онлайн-зустрічі об’єднання «Кримська солідарність» 28 березня.

«З 10 березня до сьогоднішнього часу жоден із незалежних адвокатів не може потрапити до нього на побачення, щоб з’ясувати позицію», — сказав Ладін.

Але, як запевнив юрист, адвокати не припинятимуть спроб потрапити на побачення до арештованого.

За його словами, в СІЗО посилаються на те, що Єсипенко нібито добровільно відмовляється від інших захисників, окрім адвоката за призначенням.

«Органи ФСБ разом зі співробітниками СІЗО розгортають цілі операції з недопущення, зокрема, мене, до Владислава Єсипенка. У мене є підстави припускати, що на нього здійснюють як фізичний, так і психологічний тиск із метою отримати потрібні свідчення або для чогось іще. Але цілком очевидно, що, якщо ФСБ прикладає такі зусилля для того, щоб ховати людину, в них явно недобрі наміри», — вважає адвокат.

«Рано чи пізно незалежний захист потрапить до нього, і ми з’ясуємо його позицію. Ми будемо продовжувати всіма законними методами домагатися зустрічі з ним, аби виявити, зазнає він тортур чи ні. Якщо він зазнає тортур, ми зробимо все, щоб це припинити», — додав він.

Окупаційна влада Криму інформацію Ладіна щодо тиску на Єсипенка не коментує. Реакції керівництва СІЗО Сімферополя та Федеральної служби з виконання покарань Росії щодо затвердження незалежних адвокатів також немає.

Читайте також: Росія готується до самоізоляції від західного світу

Схожі новини