Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Не паліть траву: за ніч пожежники Львівщини погасили 19 стихійних загорянь

  • 27.03.2021, 12:15
  • 717

З початком польових робіт люди знову активно палять сухостій

Упродовж ночі, з п’ятниці на суботу, 27 березня, на Львівщині виникло 19 пожеж сухої трави. Понад півсотні рятувальників гасили вночі вогонь, який загалом знищив територію площею 1 га.

Люди палили сухостій у таких районах: Дрогобицькому, Львівському, Самбірському, Стрийському, Червоноградському та Яворівському.

«Мешканці області почали спалювати суху траву на присадибних ділянках. Не задумуючись над наслідками. Наголошуємо, що відповідно до законодавства України, за спалювання сухостою передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна», — йдеться у повідомленні рятувальників.

Нагадаємо, що у квітні минулого року Верховна Рада суттєво збільшила штрафи за спалювання сухої трави.

За порушення пожежної безпеки в лісах доведеться заплатити приблизно 4,5 тис. грн, а посадовим особам трохи більше 15 тис. грн.

За випалювання луків, пасовищ, парків та газонів у населених пунктах можна отримати штраф до 6120 грн. А за спалювання рослинності на території заповідників загрожує штраф більше 30 тис грн.

Мінімальний штраф за забруднення повітря, яке створило небезпеку для життя, в Україні підвищили у 20 разів — з 1700 грн до 30 600 грн.

Читайте також: Не паліть траву — там сплять зайченята

Схожі новини