Передплата 2024 ВЗ

Автопортрет андроїда продали за шалені гроші

  • 26.03.2021, 20:35
  • 667

Автопортрет людиноподібного робота Софії продали на аукціоні в форматі NFT за 688 тисяч доларів

Про це повідомляє Reuters і CNN.

Софія створювала свої твори у співпраці з 31-річним італійським цифровим художником Андреа Боначето, що відомий своїми барвистими портретами. На деяких з них зображено відомих людей, наприклад, генеральний директор Tesla Ілон Маск.

Робот кілька разів поєднував елементи з робіт Боначето, історії мистецтва та своїх власних малюнків і картин на різних поверхнях. Боначето почав процес зі створення яскравого портрета Софії, який був оброблений нейронними мережами робота. Потім Софія намалювала інтерпретацію зображення.

Цифрова робота під назвою «Sophia Instantiation» є 12-секундним файлом MP4.

«Я так схвильована реакцією людей на нові технології, такі як робототехніка… І я дуже рада бути частиною цих творчих зусиль», — зазначила Софія.

Софія, розроблена гонконзькою фірмою Hanson Robotics, здобула всесвітню популярність завдяки своїм розмовним здібностям, реалістичним рухам і складній міміці.

З моменту її презентації у 2016 році вона з’являлася на ток-шоу, виступала на конференціях і навіть отримала громадянство Саудівської Аравії, що зробило її першим роботом, який отримав громадянство.

Схожі новини