Передплата 2024 «Добрий господар»

«Якщо ви у центрі міста чи на зупинці громадського транспорту – мусите одягати маску!»

Штраф за її відсутність – 170 гривень

Із 25 березня, тобто з першого дня «червоної зони» карантину, на Львівщині почав діяти суворий масковий режим. Маски треба одягати навіть у парках та на вулиці! Якщо поліція зловить порушника, тому доведеться заплатити 170 гривень штрафу. Щоправда, за спостереженням журналістки «ВЗ», чимало перехожих ігнорують цю вимогу і одягають маски на обличчя лише у магазинах і транспорті.

«Поліція дала чітке повідомлен­ня, що тепер штрафуватиме за відсутність маски у громадських місцях, — заявив голова Львів­ської ОТГ Андрій Садовий. — Якщо перебуваєте десь у центрі міста чи на зупинці громадського транспорту, то ви мусите одягати маску! Головне завдання — мінімі­зувати фізичні контакти та берегти здоров’я львів’ян. Ці обмеження — вимушені кроки, бо кожного дня спостерігаємо ріст кількості госпі­талізованих людей».

Через «червоний» карантин на сесію Львівської міської ради, яка відбулася у четвер, 25 березня, не допустили журналістів. У мерії по­яснили: дивіться засідання в ре­жимі онлайн і поставтеся до цього з розумінням. Представники гро­мадськості, які записались на ви­ступи під час сесії, висловили свою позицію через zoom-включення.

Продуктові магазини, продо­вольчі ринки, насіннєві магазини, аптеки, зоомагазини тощо — ці за­клади працюють. А ось музеї, те­атри, кафе й ресторани зачине­но щонайменше до 6 квітня, поки у Львові та Львівській області дієтиме суворий карантин. До такого кроку змушені були вдатися через стрім­кий ріст хворих на коронавірус. 25 березня у Львові на Covid захворіли 515 осіб, це новий антирекорд.

У 8-й міській клінічній лікарні — 196 ковідних пацієнтів, у 1-й місь­кій клінічній лікарні — 135, у лікарні швидкої медичної допомоги — 424, у 5-й міській клінічній лікарні — 90, у 4-й міській лікарні — 4 пацієнти. За­галом у медичних стаціонарах міста Лева — 883 особи з коронавірусом, 65 пацієнтів — у реанімації, 25 людей підключено до апаратів ШВЛ.

Перукарні, салони краси та фіт­нес-зали приймають відвідувачів лише за попереднім записом. Гро­мадський транспорт курсує, але тільки за умови чіткого дотримання карантинних вимог.

До речі, Садовий закликав усіх керівників автотранспортних під­приємств Львова їздити на роботу та у справах не автівками, а в гро­мадському транспорті. Мовляв, там треба відстежувати ситуацію: чи возять водії лише сидячих паса­жирів, чи усі в масках, чи продезінфіковані салони? А ще керівники на власні очі побачать, як курсу­ють автобуси та тролейбуси. «По­ставте себе на місце пасажирів, які чекають на транспорт, — закликав міський голова. — Керівники „Львівелектротранс“ та АТП № 1: щоб я не бачив вас у приватних автівках! Ма­єте їздити громадським транспор­том та бачити реальну ситуацію».

Схожі новини