Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Прикарпатті пробують купити виборців

Аби проголосували за соратника олігарха Коломойського – Олександра Шевченка з «Буковеля»

Гарячі політичні пристрасті спалахнули на Івано-Франківщині, де найближчої неділі у Надвірнянському виборчому окрузі № 87 обиратимуть народного депутата. Є підозра, що штаб одного з кандидатів — власника «Буковеля» Олександра Шевченка — організував схему зі скуповування голосів…

Громадська організація «Передові виборчі ініціати­ви», яка відстежує перебіг кампанії у цьому окрузі, підня­ла тривогу через те, що окремі громадяни ведуть протиправну діяльність, спрямовану на ство­рення так званих сіток підкупу виборців. Активісти кажуть, що ці особи підшуковують виборців і передають їм кошти — в обмін на зобов`язання проголосува­ти за кандидата у народні де­путати від партії «За майбутнє» Олександра Шевченка, що, як відомо, є соратником олігарха Ігоря Коломойського. У скарзі до правоохоронних органів ор­ганізаторами цих «сіток» назва­ли двох чоловіків і жінку. У поліції спочатку відмовилися реєстру­вати цю заяву. Але Яремчан­ський міський суд зобов’язав поліцейських внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинене кри­мінальне правопорушення за ч. 4 ст. 160 К К України («Підкуп ви­борця за попередньою змовою групи осіб»).

Якщо вину підозрюваних буде підтверджено, за пору­шення виборчого законодав­ства їм загрожує позбавлен­ня волі на строк від 5 до 7 років, із позбавленням права обійма­ти певні посади або займати­ся певною діяльністю протягом 5 років.

Схожі новини