Передплата 2024 «Добра кухня»

У Львові затримали банду, яка грабувала заробітчан

Зловмисники втиралися до людей у довіру, потім разом випивали... А далі – у спиртні напої підливали сильнодіючі препарати

Двох учасників злочинної банди затримали 24 березня під час чергового пограбування. Фото прокуратури у Львівській області
Двох учасників злочинної банди затримали 24 березня під час чергового пограбування. Фото прокуратури у Львівській області

Правоохоронці затримали у Львові банду, яка грабувала заробітчан. Відомо, що зловмисники промишляли на вокзалах. Знайомилися із заробітчанами, які поверталися із-за кордону, входили в довіру, пропонували безкоштовно їх підвезти… А по дорозі пригощали алкоголем (переважно коньяком). В алкогольні напої злодії підсипали жертвам сильнодіючі препарати, які затуманюють свідомість. А при передозуванні — призводять до розвитку небезпечних патологій, асфіксії, коми та смерті. Коли потерпілий непритомнів, у нього відбирали гроші, цінні особисті речі, відвозили за межі Львова та залишали на узбіччі…

У ході обшуків за місцем проживання зловмис­ників вилучено автомобіль, мобільні телефони та сім-карти, гроші у різних валютах (євро, гривні, злоті, білоруські рублі), алкогольні напої, флакони з медичним препаратом та інші речі, які використову­валися для протиправної діяльності.

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими слідчого управління Головно­го управління Національної поліції у Львівській об­ласті, оперативний супровід — управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Відомо, що до злочинів причетні четверо жи­телів Сумської області — віком 18, 37 років і двоє 22-річних. Випити пропонували заробітчанам під різними приводами. «Обмивали» зустріч земляків, народження дитини та інші вигадані урочисті події. Зловмисники відбирали у потерпілих мобільні теле­фони та інші ґаджети, одяг, годинники та докумен­ти. В одного з потерпілих відібрали навіть машинку для стрижки волосся.

24 березня двох учасників групи затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального ко­дексу України під час вчинення чергового злочину. До затримання залучено бійців батальйону поліції спеціального призначення поліції Львівщини.

Поліцейські встановили причетність «гостей на­шого міста» до вчинення чотирьох таких злочинів, жертвами яких стали жителі Одеси, Херсонської та Львівської областей.

Усім зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, перед­баченого ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодек­су України. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від семи до десяти ро­ків із конфіскацією майна. Невдовзі суд обере під­озрюваним запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисників до інших кримінальних правопорушень, вчинених також на території інших областей України.

Схожі новини